top of page

OM THERESE

Therese Wånehed löpning i terräng

THERESE WÅNEHED

Personligt – Ingenting är omöjligt!

Jag är en Positiv, Energisk och Målmedveten träningstokig tös som brinner för mitt universella jobb som Personlig tränare, kostrådgivare, kognitiv beteendeterapeut, massageterapeut, föreläsare och hälsocoach.

Jag har alltid haft mycket idéer, testat och utmanat mig själv och
gillar verkligen kontrasterna av livets berg – och dalbana. Utmaningar är för mig fantastiska möjligheter till motivation, drivkraft och utveckling i tillvaron.

Tack vare min inre drivkraft och vilja att ständigt utvecklas har jag lyckats skapa en bred utbildningsbakgrund med varierad arbetslivserfarenhet, vilket innebär ett sunt aktivt liv med fantastiska möjligheter att arbeta och utveckla både mig själv och andra människors träning, hälsa och välbefinnande!

Min träning och elitbakgrund

Jag älskar all typ av träning, men har främst ägnat mig åt löpning, cykling, funktionell träning, längdskidåkning och styrketräning. När jag tränar kör jag gärna hårt, tufft och länge. Jag vill löpa backe upp och ned tills benen domnar, boxas så svetten sprutar, utmana mig själv på en bergsvägg, surfa på havets vågor eller nedför snötäckta berg och staka över myrar i vitklädda snölandskap. Jag älskar känslan av att känna mig odödlig, något jag på senare år insett vara orimligt och endast kan upplevas i korta stunder i min egen fantasivärld…och tur är väl det! :)

Jag har en bakomliggande karriär av träning och tävling i friidrott/löpning på elitnivå med en tydlig kravprofil att vilja kämpa för att vinna! Det fanns en tid då jag trodde att jag var odödlig, inget kunde stoppa min kropp, min starka vilja och målsättning i min träning. Träning på elitnivå sliter och till slut sade kroppen ifrån. Skadorna avlöste varandra, jag hade ont överallt och tränade med värktabletter i kroppen för att kunna prestera. Allt har ett pris. Efter en längre skadeperiod insåg jag att den typ av träning jag utförde inte var det minsta hälsosam!

 Idag har jag en sund inställning till träning, utan krav på prestation. Jag vill inte längre vinna några tävlingar eller titlar. Det är inte längre viktigt för mig. Jag vill med min kunskap och erfarenhet sprida träningsglädje, inspirera och skapa intresse för hälsa, friskvård och träning hos mina medmänniskor!

Utbildning

Master of Physical Education in Sport Science & Public Health

-  Gymnasielärarexamen i Idrott & Hälsopedagogexamen vid Gymnastik & Idrottshögskolan Stockholm GIH

Tränarprogrammet Gymnastik & Idrottshögskolan i Stockholm GIH

Master of Business Sports Management Griffith University Australia

Kognitiv beteendeterapeut, KBT/ACT -3:dje vågens KBT, (Skandivaiska institutet för evidensbaserad psykoterapi) 

Personlig tränare SATS inriktning funktionell träning och löpning, Rehab, samt träning för gravida/mammor, kostrådgivning & allmän livscoachning.

 

Certifierad Mamma-Magetränare

Certifierad massageterapeut Branschrådet Svensk massage

Idrottsmassör GIH

Kostrådgivare GIH

 

Löpcoach, funktionell träning, skador & rehabilitering, ungdomstränare & fys-coach

Cykel-instruktör, Boxinstruktör, träning före/under/efter graviditet.

Längdskidåkningstränare, simtränare, vattengymnastik-instruktör.

Hjärt- och lungräddning instruktör.

bottom of page